22 June 2013

L.I.F.E

June 22, 2013 0 Comments
In my life, I've lived, I've loved, I've lost, I've missed, I've hurt, I've trusted, and I've made mistake but most of all, I've LEARNED!
3 simple rules of life:

(I) If you don't go after what you want, you'll never have it.

(II) If you don't ask, the answer will always be NO.

(III) If you don't step forward, you'll always be in the same place.

Life is something that happiness when can't get to sleep!
When life gives you 100 reasons to cry, show life that you have 1000 reasons to smile.
Life is like a camera. Just focus on what's important and capture the good times, develop from the negative and if things donts work out, just take another shot.
Life is a one time offer, use it well.

Always end the day with a positive thought. No matter how hard thing were, tomorrow's fresh oppurtunity to make it much better.

Thank you..... 

Reality Of Fear!

June 22, 2013 0 Comments
You're not scared to the dark, but you're scared of what's in it.
You're not afraid of height, but you're afraid of falling.
You're not afraid of people around you, but you're just afraid if rejection.
You're not afraid to love, but you're afraid of not being loved back.
You're not afraid to let go, but you're just afraid to accept the reality that he's/she's gone.
You're not afraid to try again, but you're just afraid of getting hurt for the same reason.

21 June 2013

7 Lovely Logics!

June 21, 2013 0 Comments
(1) Make peace with your past so it doesn't spoil your present.

(2) What others think of you is none of your business.

(3) Time heals almost everything, give the time, some time.

(4) No one is the reason of your happiness except you yourself.

(5) Don't compare your life with others, you have no ideas what their journey is all about.

(6) Stop thinking too much. It's alright not to know all the answers.

(7) Smile, you don't own all the problems in the world.

Poem For STRENGTH...

June 21, 2013 2 Comments
I asked for strength....
And ALLAH gave me DIFFICULTIES to make me strong.
I asked for wisdom....
And ALLAH gave me PROBLEMS to solve.
I asked for prosperity....
And ALLAH gave me BRAINS and BRAWN to work.
I asked for courage....
And ALLAH gave me OBSTACLES to overcome.
I asked for love....
And ALLAH gave me TROUBLED PEOPLE to help.
I asked for favors....
And ALLAH gave me OPPORTUNITIES.

"I received nothing I wanted..... But I received everything I needed..." (PAIN AND SACRIFICES).
Live life without fear; confront all obstacles and hurdles AND you can overcome them.

Rahsia DAHI lelaki.

June 21, 2013 2 Comments
Rahsia DAHI lelaki. | Assalamualaikum wbt.... Dahi oh dahi, jangan tak sangka yang bentuk dahi berkaitan dengan personaliti lelaki. Haha, kali ini cikla nak share more about man hanya untuk pengetahuan semua wanita dekat luar sana mengenai lelaki idaman mereka. Sebelum tu, cikla nak habaq yang ini hanya ramalan dan ia tak semestinya betul. Ia sekadar membantu anda semua membuat pilihan... jeng jeng jeng... Jom ketahui Rahsia DAHI lelaki... 

Rahsia DAHI lelaki.


Pertama, dahi lebar atau dahi jenis XL. Huhu, dah macam baju lak, ada saiz bagai. Oklah, lelaki dahi macam ni adalah jenis lelaki yang tak suka busybody, iaitu tak suka campur atau sibuk hal orang lain. Mereka juga seorang yang berjimat cermat. Tapi, ada kelemahan pula lelaki jenis ni, iaitu berat mulut untuk memulakan perbualan. Jenis pendiamlah ni. Sikap begini kadang-kadang sering disalah anggap sebab orang ingat dia sombong.

Kedua, dahi yang punya juntaian anak rambut. Lelaki sebegini adalah jenis pemurah tak kira dari segi tenaga, duit dan apa saja. Akan tetapi, kelemahan mereka ini adalah mudah cair dengan pujuk rayu wanita dan sering jadi mangsa atas kebaikan yang mereka buat. *Emm, orang senang nak ambil kesempatanlah ni ye. 

Ketiga, dahi berbentuk hati atau seakan-akan huruf M. Biasanya mereka ini seorang yang murah rezeki, kreatif sebab suka berfikir dan berimaginasi. Akan tetapi, kelemahan mereka adalah tak pandau simpan rahsia. Kira macam mulut tempayanlah ni. *Emm, lagi bahaya lelaki camni...

Rahsia DAHI lelaki.
Rahsia DAHI lelaki. Sumber Google.

Keempat, dahi jendol iaitu kelihatan sedikit menonjol dengan permukaan yang luas. Mereka sebegini biasanya adalah bertanggungjawab, rajin, aktif,  cerdas dan bijak. Tapi, kelemahan mereka ini pula adalah kurang keyakinan diri dan jika bercinta, dia leka dengan dunia cintanya, seolah-olah dunia ini hanya dia yang punya.

Kelima, dahi bersegi iaitu berbentuk seakan-akan petak. Lelaki sebegini dianggap seorang yang tekun, rajin dan mudah memberi tumpuan terhadap sesuatu hal. Akan tetapi, mereka ini suka memilih bulu dan tak pandai bergaul.

Keenam, dahi sempit iaitu mempunyai dahi yang penuh dengan anak rambut. Mereka ini seorang yang sangat berdikari, tak mudah putus asa dan cerdik. Menariknya, lelaki ini tak mempunyai banyak kelemahan tapi susah nak cari pasangan hidup.

So,  macam mana? Menarik kan? Selepas ini berjaga-jagalah wahai wanita jika anda mahu mencari teman. Kesimpulannya, terimalah pasangan kita seadnya kerana setiap orang pasti ada kelebihan dan kekurangan. Hanya Allah SWT sahaja Yang Maha Sempurna...


*Sumber Majalah Wanita Mei 2013.

Lelaki beruniform.... MACHO ke?

June 21, 2013 1 Comments
Lelaki beruniform.... MACHO ke? | Assalamualaikum dan salam Jumaat yang penuh rahmat. Semoga kita semua dilimpahi rahmat dan rezeki yang melimpah-ruah... Amin. Sudah lama cikla tak wrote something kat belog ni. Al-maklumlah.. busy ler katakan.. hahaha.. Hari ni cikla dan share sikit mengenai keMACHOan lelaki yang beruniform. So, lelaki beruniform.... MACHO ke?? 

Pertama sekali, cikla rasa rupa paras tu dinilai dari segi penampilan. Tak kiralah rupanya hensem ke, kurang hensem ke, ala2 sederhana gitu, tapi kalau penampilannya tiptop, terserlahlah keMACHOan dan kesegakan jejaka tersebut. Selebihnya, ia akan dinilai dari segi cara berpakaian, karakter dan lain-lain. Ada orang cakap, MACHO tu adalah sangat subjektif. Macam orang menilai kecantikan juga. Ia terpulang pada orang yang menilai dan juga pada peribadi seseorang yang dinilai. Selain itu, seseorang yang beruniform sudah pasti menitikberat soal kekemasan diri dan pakaian.

Lelaki beruniform.... MACHO ke?


Lelaki beruniform.... MACHO ke??
Lelaki beruniform.... MACHO ke?  Sumber Google.


Uniform juga melambangkan keseragaman. Ia melahirkan semangat jiwa yang kental selain nampak segak. Di samping itu, disiplin yang diterapkan akan mencerminkan keperibadian anggota tersebut. Jadi, ketika di waktu luar bertugas dan berpakaian biasa sekalipun, mereka akan memastikan pakaian yang dipakai kemas dan terjaga. Ini memancarkan imej diri yang bersih.


Lelaki beruniform.... MACHO ke??
Lelaki beruniform.... MACHO ke? Sumber Google.


Selain dari itu, berpakaian uniform, bukan sahaja nampak macho, tetapi ia sebenarnya mempamerkan keadaan diri yang rapi, lebih berprotokol, berdisiplin dan imej yang tiptop. Sesetengahnya berpendapat, macho itu adalah seorang yang gentlemen, mempunyai jati diri ketimuran, hormat antara satu sama lain, matang dan bijak. Ini akan menyerlahkan lagi keMACHOan seseorang itu.


Lelaki beruniform.... MACHO ke??
Lelaki beruniform.... MACHO ke? Sumber Google.


Kesimpulannya, cikla rasa beruniform atau tak bukan soalnya. Apa yang penting, seseorang itu tahu menjaga ketrampilan diri dan imej yang baik serta kemas. Jangan mencari alasan untuk tidak kelihatan kemas, segak dan macho hanya kerana anda bukan anggota beruniform. ❤❤❤ 


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.