23 April 2015

# just sharing and remind

Bahaya lidah.

Assalamualaikum wbt.....

Bahaya lidah. Sebenarnya lidah kadangkala lebih bahaya dari mata pedang. Orang yang bercakap ikut sedap mulut tanpa fikir panjang dan kesannya bukanlah orang yang baik. Sebab apa cikla cakap macam tu? Sebab, bagi cikla apa yang dikatakan itulah yang dipamerkan. Kesannya tanggapan orang terhadap personaliti kita. Senang cakap, setiap percakapan adalah cerminan peribadi kita. Setuju tak???




Cuba tengok dalam gambar kat atas tu. Tanpa kita sedar, macam-macam perkara yang tak elok kita buat menggunakan lidah kita. Ada sesetengah kita rasa perkara tu sekadar gurauan tapi tak pada yang mendengarnya. Kan dah timbul masalah. Timbul rasa kecik ati orang pada kita, kesannya orang akan jauhkan diri dari kita sebab anggap kita jahat mulut... betul tak?

Jadi, marilah sama-sama kita memohon keampunan dariNya. Oklah, semoga menjadi ingatan untuk kita semua termasuklah diri cikla gak. Sekian dulu, wassalam.


Image dari facebook.com.

No comments:

Post a Comment


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.