28 March 2016

# petua dan sumber alami

Bayi anda kembung perut? Jangan risau....

Bayi anda kembung perut? Jangan risau.... | Assalamualaikum wbt. Siapa yang ada anak kecik/bayi mesti pernah alami situasi ni kan? Masalah kembung perut. Kesian kat baby, mesti ada asyik nangis je kan sebab perutnya tak selesa. Meragam aje. Itu tak kena, I ni tak kena.

Tapi, jangan risau je mak-mak semua. Ni cikla nak share satu petua, inshaAllah dapat membantu masalah ini...

Bayi anda kembung perut? Jangan risau....
Bayi anda kembung perut? Jangan risau....  Image credited to google.

Bayi anda kembung perut? Jangan risau.... 


Layurkan daun sirih kat atas api, kemudian biar daun tu suam. Bila dah suam, tekapkan pada perut baby. InshaAllah, baby akan rasa selesa dan perutnya tak kembung lagi sebab baby akan kentut untuk buang angin.... 

Senang je kan petuanya. Semoga perkongsian ini dapat membantu. InshaAllah. Selamat mencuba. 


Sumber : Ruangan aneka petua, MW.

No comments:

Post a Comment


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.