04 March 2016

# blog story

Cara ubah bahasa di blog.

Assalamualaikum wbt.....

Cara ubah bahasa di blog. | Kalau korang ingat lagi (kalau ingatlah kan, kalau tak ingat tak apa), cikla pernah post entri pasal bahasa dashboard cikla yang jadi bahasa tak difahami. Klik SINI untuk lihat entri tu. Lama jugak cikla fikir fikir, godek godek... akhirnya.... yeahhhh, berjaya gak dapat solutions nya....  Hek eleh.... rupanya senang bebenor kak gayah oiii.... just adjust dekat column languange yang disediakan di bahagian atas sebelah kanan dashboard. Korang perasan tak column tu? Cuba tengok gambar bawah ni....




Korang klik je kat situ, haaa keluarlah segala jenis bahasa yang kita nak.... macam kat dalam gambar bawah ni. Adusss, macam manalah boleh tak perasan sebelum ni kan.... hehe...





Cikla saja share ni sebab manalah tau kot kot ada yang menghadapi masalah macam cikla kan... so, dah tau... senang... settle masalah.... haha.. syukurlah. Takdelah pas ni pening pening lalat langau semua nak fahamkan bahasa dashboard ni. Sebelum ni memang agak payah sikit nak nak pulak masa nak update entri. Mencabar jugaklah...

Akhirnya... settle sudah....

Oklah, thanks for reading. Sekian dulu, wassalam....

2 comments:


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.