15 March 2016

# cerita hiburan

Hati hati by Amira Othman.

Assalamualaikum wbt....

Hati hati by Amira Othman. | Rasanya pertama kali cikla tengok dia ni masa dia pertama kali jadi pengacara rancangan Nasi Lemak Kopi O dekat tv9 tu.  Ingatkan dia memang pengacara, rupanya dia ni bekas peserta akademi fantasia (AF10) yang popular tu. Dapat nombor tiga lagi. *manalah ceq tauumah ceq takdak astro...  Haha... Ini single pertama dia rasanya. Bila dengar lagu ni pertama kali, macam best je.  Kenalah dengan telinga cikla ni. Melodinya tak terlalu catchy dan soft je... Alunan suaranya pun memang kenalah...  Merdu dan lembut je suara budak ni....  Hehe.... 

Jom cikla nak share lirik lagu bersama klip videonya...  Korang nilaikan sendiri tau...  *maklumlah, pendapat masing masingkan lain lain....

"Lirik Lagu Hati HatiAmira Othman" ..... (Sumber : SINI)

Ada dua jalan cerita
Duka atau bahagia
Mahu pilih yang mana
Hati masih bertanya
Lekas, aku mahu jawabnya
Jaga kau hati-hati
Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
Mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harap engkau mengerti
Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku
Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati
Dalam cerita ada rahsia
Rahsia engkau, aku dan dia
Masih aku tertanya apa pengakhirannya
Lekas, aku mahu jawabnya
Jaga kau hati-hati
Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
Mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harap engkau mengerti
Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku
Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati
Wahai merpati dua sejola
Jangan kau terlupa
Ikutkan hati engkau kan mati
Ikutkan rasa kau binasa
Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku
Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau
Jagalah kau hati
Takut kan patah hati
Dan kali ini ku biar rasaku
Jadi kau hati-hati

Sumber klip video : youtube SINI.




Macam mana? Best tak? Mesti ada yang pernah dengar lagu ni kan. Lagu ni pun dah kerap dimainkan di radio pun. By the way, good luck adik Amira Othman. Semoga lebih sukses dalam bidang yang diceburi.

Kalau korang memang minat dengan amira ni dan nak follow laman sosial dia,  klik SINI (twitter),  SINI (Facebook) dan SINI (INSTAGRAM).

Oklah, thanks for reading. Semoga terhibur. Sekian dulu, wassalam...

1 comment:


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.