30 October 2016

# macam-macam cerita

Siapa juara? Pentas akhir Piala Malaysia 2016....

Siapa juara? Pentas akhir Piala Malaysia 2016.... | Assalamualaikum wbt. Tadi, masa cikla on the way balik kampung, banyak cikla tengok kereta kibarkan bendera Kedah. Mungkin mereka mereka ni penyokong pasukan hijau kuning yang sanggup turun ke Selangor semata mata memberi sokongan pada pasukan mereka. Bagus tu, semangat kesukanan yang positif yang kita nak tengok kan....

Orang cakap, menang kalah adat pertandingan kan. Janganlah nanti kalau pasukan yang kita sokong kalah, mulalah tak puas hati, ejek mengejek, maki hamun dan yang paling teruk sampai mencetuskan keadaan huru hara. Tak mau lah sampai jadi macam tu. Kita nak happy happy kan, dah jadi kacau bilau dah tak best dah....


Siapa juara? Pentas akhir Piala Malaysia 2016....

Ermmm.... agak-agak pasukan manalah yang akan jadi juara kan? Cikla dah tentu tentu sokong pasukan kesayangan cikla ni, Red Giant. Bagi cikla, tak kiralah pasukan mana yang berjaya nanti, itu rezeki memasing. Lagipun, mereka yang dah berjaya sampai ke peringkat akhir pun dah kira bertuah sebab bukan senang.

Betul tak?

All the best untuk kedua-dua pasukan.. Bermainlah dengan bersungguh sungguh. Majulah sukan untuk negara. 

4 comments:

  1. Hope Piala Malaysia kekal berada di Selangor :) Siqah sokong Selangor. dah orang Selangor kan. hee. sep sikit :D

    ReplyDelete
  2. Stakat ni 00 lg .. Ape ape pon pnyokong stay calm ok. Dont get too emo, lain pulak jdnya

    ReplyDelete
  3. kedah.. hahahahaha.. lmbt up-to-date

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.