Cantiknya, gubahan bunga dari buah.

by - November 07, 2016

Cantiknya, gubahan bunga dari buah. | Assalamualaikum wbt... Biasa kalau kita tengok orang buat gubahan bunga dari buah ni, masa makan adab adab pengantin kan. Betul tak? Memang cantik-cantik belaka sampai nak makan pun rasa sayang je. Hihi... Tapi, kalau nak buat gubahan memang memerlukan kekreatifan dan idea yang superb. Kadang-kadang sesetengah orang, bila tengok orang buat macam senang je kan... Tapi nanti bila buat sendiri, alamak tak jadi pun.... Hihi... last last, sampai ke sudah tak jadi jadi....

Apa kata kita tengok gubahan buahan yang dijadikan bunga. Memang cantik sangat. Budak budak sukalah kalau tengok gubahan cantik macam ni. Mungkin ini boleh dijadikan salah satu cara untuk tarik minat budak-budak untuk makan buah-buahan.

Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Cantiknya, gubahan bunga dari buah.
Cantiknya, gubahan bunga dari buah.


Amacam? Cantik kan? Manalah tau, kot-kot boleh bagi idea dan inspirasi pada korang yang nak buat majlis kawin nanti.. Memang berserilah meja makan beradap korang. Cikla rasa untuk majlis harijadi anak pun boleh. Mugkin cara ni boleh galakkan mereka makan buah. Attractive sungguh. Mak budak pun tertarik kalau macam ni punya cantik... hehehe...

Oklah, just sharing..... Sekian dulu, wassalam.....


Sumber : Facebook.com

You May Also Like

18 Orang yang komen.

  1. Replies
    1. itulah... kita tenung renung je lah mereka... hihi...

      Delete
  2. Menarik cik la... Rasa sayang pulak nak makan kalau buat camni kan..

    ReplyDelete
  3. comel2. sayang nak makan nanti kan..hehe

    ReplyDelete
  4. syg nk mkn tp klau tk mkn, bile dh lembik gitu tk de slera dh nk mkn. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.... dh lembik x fresh dh buah nya..

      Delete
  5. Dulu sampai sekaeang...kalu pergi majlis jerja kahwin...meja pengantin nilah PC suka intai..sebab gubahan-gubahan macam nilah..teruja tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau org dulu lg kreatif... mcm mcm diaorg boleh buat... kdg2 mmg nmpk real...

      Delete
  6. kretif nya org y buat ni..geram je tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungnya kalau ada bakat menggubah mcm ni... hihi... boleh buat duit ni... *bisnes mind

      Delete
  7. Huwaaaa... Cantik sangat nih... Sayang nak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah... comel sgt. x sampai hati nk ngappp

      Delete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.