30 November 2016

# diet dan sihat

Headaches.

Headaches. | Assalamualaikum wbt. Korang pernah kena headaches tak? Rupanya headaches ni ada jenis jenisnya. Nak tau? Jom tengok ni...

Jenis-jenis Headaches.


Headaches.
Headaches. Sumber Facebook.


Sebenarnya Headaches ni ada 4 jenis, iaitu;

  1. Sinus; yang mana kesakitan biasa dirasai dibelakang dahi dan tulang pipi.
  2. Cluster; yang mana kesakitan biasanya dirasai di dalam dan disekeliling salah satu mata.
  3. Tension; yang mana kesakitan biasanya dirasai macam 'hand squeezing' di kepala.
  4. Migraine; yang mana kesakitan dirasai dalam typical of classic form.

So, korang biasa alami yang mana satu. Rasanya, kebanyakan orang mengalami Migraine kan...❤

4 comments:

  1. salam, penah tahun 2015 selalu kena, puncanya kadang tidur x cukup, terlebih tidur, cuaca..tapi sekarang dh tak lagi, sy pakai terapi resdung saja..mmg berkesan hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau kena migraine tu yg paling tak tahan...rasa nak pitam jee

    ReplyDelete
  3. Pening kepala memqng ada kqwasan berbeza 😑 sihatbtu dah kaya alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. Baru tau.. Rupanya ada sebab2 ikut bahagian yg sakit ye..

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.