16 November 2016

# my story

Tahniah Kakak Ika.

Tahniah Kakak Ika. | Assalamualaikum wbt... Cikla ingat lagi masa pertama kali kakak Ika masuk sekolah PASTI. Masa tu dia baru 5 tahun. Actually, tak rancang pun nak masukkan dia sekolah PASTI ni sebab sebelah pagi dia dah sekolah KEMAS. Cikla fikir, alah.. dah namanya sekolah mesti sama aje yang diajarkan tak kira pagi ke, petang ke. Belajar ABC 123 jugak kan.

Nak dijadikan cerita, sepupunya yang berumur 6 tahun masuk sekolah PASTI, apa lagi dia pun excited sama. Beria-ia dia pun nak sekolah sama. Fikir-fikir, ok jugak. Lagipun, PASTI lebih menerapkan ciri-ciri Islamik, ada mengaji semua. Bukan nak cakap KEMAS tak ajar tu semua. Memang dia ada ajar jugak, tapi tidak secara mendalam. Sekurang-kurangnya, kakak Ika ada basic mengaji dan mengenal alif ba tau bila dia dah sekolah rendah nanti.

 Tahniah Kakak Ika. 


 Tahniah Kakak Ika.
 Tahniah Kakak Ika. Majlis Konvokesyen PASTI dun Kuala Langat 2016. 


Sekarang ni dah tamat pengajian pun. Tahniah kakak Ika.  Lepas ni masuk darjah 1 pulak. Saingan pun semakin mencabar. Semoga jadi anak yang pintar dan menjadi kebanggaan ibu dan ayah. Amin....

Jangan malas belajar. ❤❤❤

10 comments:

  1. dh nk naik drjah satu ! nk kne pkai kain biru dah la. nk kne ade perhimpunan pg :) all the best kak ika :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he... cepatnya masa berlalu.. dh besar anak dara cikla. rasa mcm semalam je melahirkan dia he he..

      Delete
  2. wahh tahniah moga jadi anak y soleha

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.