08 March 2017

# just sharing and remind

Bodoh atau pandai?

Bodoh atau pandai? | Assalamualaikum wbt. Ada orang selalu menganggap sesetengah orang itu 'bodoh' lebih-lebih lagi kalau berlaku sesuatu hal yang tak kena dengan apa yang dia nak. Mudah je kan nak menggelarkan orang macam tu, Jangan mudah menghukum orang kalau kita tak tau pucuk pangkalnya. Nanti tak pasal-pasal, dosa free pulak yang kita dapat. 

Bodoh atau pandai?
Bodoh atau pandai? Sumber Facebook.

Pendapat cikla, kalau sedar diri tak berapa nak pandai, berusahalah untuk jadi pandai. Takde manusia yang bodoh melainkan dia sendiri memilih untuk menjadi begitu. Semua terpulang pada diri memasing. Ada akal, pakai. Tepuk dada, tanya diri. 

Semua pilihan di tangan kita. Kita jadi seperti apa yang kita pilih. 

1 comment:

  1. Jom join... Tag...

    http://jombercontest.blogspot.my/2017/03/1st-giveaway-by-ravishing-obsession.html

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.