10 September 2017

# tips solekan

Cara nak besarkan bibir guna lip liner.

Cara nak besarkan bibir guna lip liner. | Assalamualaikum wbt. Dah lama cikla tak share pasal makeup kan? Cikla ni bukanlah terror sangat pasal makeup makeup ni. Tapi, kalau ada info yang best pasal makeup, cikla mesti share dengan korang. Untuk korang yang mempunyai bibir yang nipis, korang boleh try tips ni macam mana nak besarkan bibir guna lip liner je. Nak tau? Jom baca apa yang cikla nak share ni...

Cara nak besarkan bibir guna lip liner.
Cara nak besarkan bibir guna lip liner. 

Cara nak besarkan bibir guna lip liner.


  1. Sebelum tu, oleskan pelembap pada bibir korang dengan meratakannya supaya korang senang melukis bibir korang nanti. 
  2. Firstly, lukiskan lakaran pada bahagian luar garisan bibir untuk kesan lebih boommm... 
  3. Then, warnakan pulak pada bahagian dalam dengan rona cerah untuk memberikan kesan bibir yang lebih besar.
  4. Lastly, ratakan warna bibir dengan satu rona atau warna yang korang pilih dan tambahkan lipstick yang glossy untuk menjadikan bibir korang lebih sempurna.


Selamat mencuba ye!


Sumber Ruangan Ubah Imej.

14 comments:

  1. bibir nampak lagi seksi ni cikla...

    ReplyDelete
  2. Rupa rupanya ada teknik nak besarkan bibir ni tanpa suntik suntik ya

    ilusi optik saja

    ReplyDelete
  3. Baru tukar header blog ya cik la. Rajin design ni

    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh org buatkan je maz. Nk buat sendiri tak kreatif pulak. Hihi.

      Delete
  4. Wushh entry ni buat Nisha teringat dekat kwn2 Nisha. dorang semua pakat ramai2 nak buat ala2 bibir cam Angelina dgn guna lip liner & lipstick last2 semua nampak macam kena sengat dgn tebuan XD

    Anyway, Assalammualaikum dan haii! :D
    Untuk pengetahuan awak, Nisha sudah tag awak untuk satu segmen ya <3
    Segmen itu sangat simple dan ada hadiah yang merupakan hadiah misteri serta wang. B)
    Jemputlah join yaa bila ada masa nanti ^^
    Lagi ramai lagi meriah! hehe :*

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/09/segmen-paling-mudah-menang-hadiah.html

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kalau nak tau, kenalah try kan. Selamat mencuba..

      Delete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.