30 September 2017

# my segmen bloglist

Segmen Bloglist Oktober-Disember + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my. | *this is sticky post until 8 pm on 30 September 2017. Sila scroll ke bawah untuk baca entri terbaru. TQ!  

-GIVEAWAY TAMAT-

Assalamualaikum wbt. Pin pon pin pon...  Hari ni cikla nak buat segmen bloglist  plus mini giveaway. Orang cakap, sambil menyelam minum air. Cikla buat segmen bloglist sebab nak tukar senarai bloglist yang ada kepada yang baru. Lagipun dah agak lama jugak kan mereka menari-nari di blog cikla ni. So, nak kasi refresh sikit. Hehe. Bloglist ni adalah direct untuk 3 bulan terus iaitu Oktober-Disember.

Lepas tu, cikla nak buat mini giveaway jugak sebab cikla nak bagi 2 helai cardigan tapi preloved lah pada yang bertuah. Apa lagi, jom kita tengok syarat-syaratnya. Syarat-syaratnya sama je macam yang dulu-dulu jugak.

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my. 


Segmen Bloglist Oktober-Disember + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.
Segmen Bloglist Oktober-Disember + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my. 

Syarat-syarat penyertaan seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback. 
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my'. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. 
  7. Tag 2 orang rakan untuk join sama. Pastikan diaorang tau yang diaorang ditag. 
  8. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. Siap.

Segmen bermula dari 5 September 2017 hingga 30 September 2017 (pukul 8 malam). 

Apakah hadiah yang menanti pemenang bertuah? 


Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama 3 bulan. Wow, lamanya.

Lepas tu, untuk mini giveaway pulak, cikla akan pilih 2 orang yang bertuah untuk menerima sehelai cardigan setiap seorang. Dalam entri korang nanti korang boleh pilih cardigan mana yang korang nak samada 1 atau 2.

Segmen Bloglist Oktober-Disember + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my. - Hadiah untuk mini giveaway. 

Kalau penyertaan kurang dari 10, automatik semua akan masuk dalam bloglist, tapi mini giveaway akan terbatal. Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org

Semasa pemilihan, kalau orang yang sama terpilih untuk bloglist dan mini giveaway, cikla akan pilih undian yang pertama. Lagi satu, katakan korang pilih cardigan no. 1 dan korang terpilih. Tapi, cikla buat untuk pemilihan kedua. Korang akan dapat cardigan yang kedua. Keutamaan diberikan kepada pemilihan pertama. Korang faham tak? Macam mana nak explain ni ek. Hehe... Hope korang faham apa yang cikla cuba katakan ni... 

Blogger lelaki pun boleh join sebab kalau menang mini giveaway boleh bagi cardigan dekat kakak ke, adik ke, isteri ke. Dekat emak pun boleh.

Korang digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla lancarkan segemen ni sekarang. So, apa lagi. Jemput join semua. Kita kasi gegar ini segmen. Haha.

Selamat bersegmen korang dan terima  kasih atas sokongan korang.



53 comments:

  1. singgah sini join segmen & GA :D

    https://farhannajafri.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.

    saya dah join..

    http://milzah89.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  3. join :)

    http://www.sayidahnapisah.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  4. Done :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  5. saya join
    http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  6. https://loveneddy.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    join ;)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum.. saya join
    https://aunilieyana.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  8. Saya join...

    http://jombercontest.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-mini.html

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya kepada mereka yang join ;)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum, saya join yaa (:

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-mini.html

    ReplyDelete
  11. Maaf takda twitter lah kaklaa. Takpa kee?

    http://www.mawarassufi.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Optional je

      Terima kasih sudi join. Good luck.

      Delete
  12. kinah join cikla

    http://ape-kinah.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  13. http://www.maisarahsidi.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017-Mini-Giveaway-Ciklapunyabelog.html

    ReplyDelete
  14. waa.. bestnya !! good luck semuanya !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah join sama... Meriah lagi meriah... Hihi

      Delete
  15. http://www.syuhadasalleh.com/2017/09/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017-dan-mini-giveaway/

    ReplyDelete
  16. hai cikla , saya join . saya nak yg belang2 tu

    http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum CikLa.. Saya join dan support awak..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum
    S.K. join. Semoga dimurahkan rezeki. Ameen

    http://stnrsyfh.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  19. http://www.mrspip.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    cikla , saya join ok ..

    ReplyDelete
  20. saya join!
    Kindly check my post hihi :)

    https://nonontruestory.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  21. Hello, hope boleh follow balik blog saya dan lihat produk merawat ekzema. tq! https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete
  22. saya join http://msvelentine.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete
  23. Saya join. http://penselduabee.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.