Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.

by - March 31, 2017

Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my. *this is sticky post until 8 pm on 31 March 2017. Scroll ke bawah untuk baca entri terbaru. TQ!  

~SEGMEN TAMAT~

Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.
Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.

Assalamualaikum wbt. Segmen mencari bloglist untuk bulan April kembali lagi. Kali ni korang kena buat entri ringkas pulak. Boleh kan? Hihi. So, syaratnya macam biasalah kan...

Syarat penyertaan, tapi ada 2 syarat baru.
  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback.
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Tag 2 atau lebih kawan-kawan (wajib) untuk join segmen. Pastikan diaorang tau yang diaorang ditag. 
  7. Nyatakan komen ikhlas (wajib) korang tentang blog cikla ni. Komen positif atau negatif cikla ok je. Asalkan tak menyinggung perasaan mana-mana pihak. 
  8. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.' 
  9. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini.
  10. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen.
  11. Siap.

Segmen bermula sekarang, 12 March 2017 hingga 31 March 2017 (pukul 8 malam). Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama sebulan. Penyertaan kurang dari 10, automatik semua akan masuk dalam bloglist. Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org. Korang digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak. ^_^

In shaa Allah, cikla akan pilih seorang yang bertuah untuk menerima hadiah misteri. *misterilah sangat kan... Hihi...

So, apa lagi. Jom join cepat. Selamat bersegmen korang. Terima kasih.


You May Also Like

40 Orang yang komen.

  1. lapor diiri

    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  2. fae join :)

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  3. Wah cikLa buat segmen ya.. Tahniah... (belum dapat join sebab adsense sedang review) :(

    ReplyDelete
  4. saya join cikla

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  5. Assaamualaikum CikLa..Saya join..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  6. In Shaa Allah Elsa join nanti ye :*

    singgah klik iklan :) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/ulang-tahun-pertama-blog-elsaalicious.html

    ReplyDelete
  7. join

    http://www.kisahsidairy.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  8. Hi Ucing Tag Awak Sudi jawab Soalan Saya .

    http://ucingkadayan.blogspot.com/2017/03/sunshine-blogger-award-ucing-kadayan.html

    ReplyDelete
  9. join..

    http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  10. saya join...
    http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  11. saya join ya sis
    http://www.ceriteraibu.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  12. assalamualaikum cikla...mama dtg join segmen...

    http://maszull.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  13. sy join jugak
    http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  14. saya join

    http://herneenazir.com/2017/03/18/segmen-bloglist-april-2017-ciklapunyabelog-dot-blogspot-dot-my/

    - JOM JOIN GIVEAWAY MARCH BY HERNEENAZIR.COM -

    ReplyDelete
  15. Ana join

    bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  16. Husniey join ya CikLa

    http://kebaikankeindahan.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  17. Assalamualaikum CikLa dan rakan blogger semua,

    Saya pun turut serta segmen ini :
    Nama Instagram, Twitter & FB : papernplanner

    Blog url :
    http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  18. Eyja join! Weehuuu!!!!!!

    http://www.blogeyja.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html
    ** mintak maaf kalau ada tekasar bahasa :'*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join. Slmt bersegmen. Good luck too.

      Delete
  19. join cik laa :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join... selamat bersegmen..❤

      Delete
  20. Menarik ni.. Semoga berjaya kepada mereka yang join segman ni

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.